Onze senioren

 

Bijeenkomsten waarop alle 60-plussers worden uitgenodigd. Deze namiddagen hebben plaats in het OC Ballaer in Berlaar. Voor € 15 krijg je een namiddagvullend programma aangeboden met start om 13.30 u. en einde om 17.30 u. We beginnen met een tas koffie of thee, daarna is er een spreekbeurt met actuele thema’s. Na de pauze met een drank naar keuze, volgt er nog een optreden van een leuke groep. Eindigen doen we met een koffietafel. Dit alles in een gezellige sfeer van “Landelijke senioren onder mekaar”

 

Voor de laatste seniorenbijeenkomst was er bijzonder veel interesse, wat bleek uit het aantal deelnemers. Misschien had dit wel te maken met de thema van de namiddag, darmkanker. Dokter Colemant bracht een boeiende uiteenzetting, soms gekruid  met een vleugje humor. Iedereen luisterde aandachtig, wat is darmkanker, hoe ontdekt men het, hoe te bestrijden. Elke dag worden er 23 nieuwe gevallen vastgesteld, en zijn er 9 overlijdens. Voor hem zijn de drie woorden, “Doe de test” dan ook heel belangrijk en herhaalde deze dan ook regelmatig in zijn uiteenzetting. Als je weet dat van een poliep tot kanker er een periode van 8 à 10 jaar verloopt, is de stoelgangtest die personen tussen de 50 en 74 jaar om de twee jaar laten uitvoeren van groot belang. Dus: Doe te test !!! Na meer dan anderhalf uur, waarbij het muisstil was in de zaal, gaf de dokter op de vele vragen nog een passend antwoord. Maar eindigen deed hij met de woorden, DOE DE TEST. Darmkankermaand is maart, blauw is de kleur. Info 0800/60160.

Na de pauzedrank brachten Lea Campi en haar man hun liedjesprogramma, afgewisseld met saxofoon, mopjes en sketches.

Het was kort bij zessen als de 40 deelnemers van Heist huiswaarts trokken, nadat we alle tafels en stoelen aan de kant hadden gezet. Heist was van dienst. Bedankt voor de hulp. Vele handen maken het werk licht.

 
 

Dinsdag 10 maart:

    Darmkanker voorkomen door dokter Luc Colemont

    Optreden Lea Campi

 

 

Voor de laatste bijeenkomst van het jaar gaf iemand van “Dierenartsen zonder grenzen” een spreekbeurt over het werk van deze organisatie in acht Afrikaanse landen. Zij helpen de bevolking om hun veeteelt en alles wat daaraan verbonden is te verbeteren. Niet alleen vaccineren en verzorgen, maar geven ook opleidingen, steun voor landbouwmateriaal enz.   

Na de pauze was het de beurt aan Olivia voor de ontspannende act. Na de ietwat saaie lezing van de spreker, bracht zij direct de stemming in de zaal. Met een repertoire van gekende meezingers, chansons, kleinkunst, afgewisseld met sketches en gepaste moppen, wist Olivia iedereen te bekoren en aan het lachen te brengen. Echt een aanrader. Zij zou, naar ik gehoord heb, ondertussen geboekt  zijn voor het herfstbuffet.

Het was bijna bij zessen dat we naar Heist terugkeerden, na eerst  te hebben genoten van de koffietafel.

 

Volgende afspraak was 21 januari, waar zeker de oma’s en opa’s werden verwacht. 

 

De start van het nieuwe jaar voor de senioren is in mineur begonnen. De voorziene spreker liet lang op zich wachten tot de verantwoordelijke telefoon kreeg dat zij een ongeval had en niet meer tot, in Berlaar kon komen. Zodoende moest de tijd tot het optreden van de animatie opgevuld worden. De consulent gaf eerst een overzicht van de eerstvolgende activiteiten, met tussendoor nog een mop. Daarna kwam de gewestvoorzitter met zijn tablet op het podium, waaruit de ene mop na de andere werd uitgerold. Maar niet alleen Willy zorgde voor de nodige moppen. Ook ons lid Louis kan wat van moppentappen, de ene al wat meer aangebrand dan de ander. Ondertussen kregen we ons eerste gratis pauzedrank.(ze moesten nu geen spreker betalen). Na een tweede drank was het de beurt aan Animolly, de André Van Duin imitator. Bij onze leden was dit een gekende, want hij had in Heist al opgetreden op het lentefeest van 2018.

Na een uurtje optreden, de koffietafel. Deze namiddag eindigde ook vroeger dan normaal. Maar dit ten gevolge van onvoorziene omstandigheden. Op 10 maart is de laatste bijeenkomst , met dokter Colemont, die komt spreken over darmkanker.

 

 

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.