Getuigenverslag van ons gezinsweekend LG en Ferm in Oisterwijk.

Het getuigenverslag van ons prachtige weekend dat met een jaartje vertraging toch is kunnen doorgaan.

Vrijdagochtend rond 9 uur was het verzamelen geblazen in de Gommerijnstraat. De smartphones van sommigen werden bovengehaald, om te kijken hoe we het snelste op onze bestemming zouden raken. Er werd beslist om via Antwerpen te rijden. Dit bleek nadien een goede keuze te zijn, want we bereikten ons einddoel in Nederland zeer vlot en zonder file.

Op het terras van hotel Boschoord, waar we het weekend zouden doorbrengen, trakteerden we onszelf op een tas koffie. Daarna werden de fietsen rijklaar gemaakt, voor een fietstochtje te maken om de omgeving al eens te verkennen. Dit tochtje van een 30-tal kilometer, voorzien van de nodige tussenstops, werd door iemand gedetailleerd uitgestippeld en beschreven. Toen we honger kregen, stopten we in herberg “In de blauwe kijkers”. Ik koos op de menukaart voor een ‘bammetje’ met vleeskroketten. Een bammetje bleek een boterham te zijn. Verder op onze tocht konden we nog een zeldzame boomklever (vogel) waarnemen en een zwarte koe, met witte band die over buik en rug liep (volgens google het Lakenvelder-ras). Er konden ook vele pony’s bewonderd worden onderweg. Sommigen onder ons konden zelfs enkele bambi’s spotten. Toen we terug aan het hotel kwamen, waren onze laatste drie metgezellen, die niet van ’s morgens konden meegaan, ook gearriveerd. Vanaf dan was ons gezelschap compleet. Even later konden we al aan tafel voor het avondmaal. Nadat de buikjes gevuld waren, was er nog een korte avondwandeling voorzien. Als afsluiter van de avond werd er nog iets gedronken in de bar.

Zaterdagochtend, tijdens het ontbijt, gaf René ons een korte toelichting van hoe de dag zou verlopen. In de voormiddag stond de eerste gezamenlijke fietstocht op de planning. We werden verdeeld in twee groepen, waarbij de eerste met een voorsprong van een tiental minuten mocht vertrekken. Onderweg hielden we halt voor een verfrissing op het terras van een watersportcentrum. Iemand van de fietsers nam dit vrij letterlijk en sprong zelfs in het water om even te zwemmen. Na het middagmaal vertrokken we voor de tweede fietstocht van de dag. Dit zou er één worden die ik niet vlug zal vergeten. We waren net een kamp van oude legervoertuigen voorbijgereden, toen er een luide luchtverplaatsing was te horen. Spijtig genoeg bleek dit van mijn achterband te komen. Onmiddellijk waren er verschillende helpende handen om de herstelling uit te voeren. Omdat ook mijn buitenband beschadigd was, had René iemand van de eerste groep verwittigd. Bij aankomst aan de tussenstop stond men mij al op te wachten, om bij de plaatselijke fietsenmaker een nieuwe buitenband te laten monteren. Het was mooi en hartverwarmend om mee te maken hoe men voor elkaar zorgt!  Verder onderweg werd er nog een tweede tussenstop ingelast, waarbij iedereen getrakteerd werd op een lekker ijsje.

Het hoogtepunt van de avond was voor na het avondmaal, namelijk een heuse muziekquiz. Een enthousiaste presentatrice en haar assistente gingen volledig in hun rol op. Bij sommigen kwam de competitiedrang zelfs naar boven. Maar op het einde bleek de olympische gedachte, deelnemen is belangrijker dan winnen, de bovenhand te halen.

Op zondag stonden er terug twee fietstochtjes op het programma. In de voormiddag fietsten we onder andere langs Safaripark Beekse Bergen. Tijdens het middagmaal ontstond er even commotie. Er zou een koppel vertrokken zijn en een paar flessen wijn niet hebben betaald? Dit bleek even later een spijtige vergissing van het hotel te zijn, want wie zou er nu ook een Nederlander kunnen belazeren? In de namiddag fietsten we voor de laatste keer door bossen en langs mooie boerderijen met uitgestrekt landerijen. Na 27 km begonnen velen symptomen van zadelpijn en droge keel te vertonen. Een laatste tussenstop kwam dan ook als geroepen.  Wanneer we voor de laatste maal de parking van het hotel opreden, werden de fietsen noodgedwongen opgeborgen. Wij sloten het weekend af zoals we het begonnen waren, met een kop koffie op het terras alvorens huiswaarts te keren.

Ik zou iedereen van Landelijke Gilde, die heeft meegewerkt om dit geslaagde weekend mogelijk te maken, willen bedanken.

 

Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar.

Het was een geslaagd weekend en hopelijk het begin van terug normale tijden.

 

Meer nieuws

Privacyverklaring Landelijke Gilde Heist.

Voorwoord van onze voorzitter

Lidgelden: Belangrijk bericht