Getuigenverslag van het bezoek aan de tropische tuin van Johan Raps.

Op donderdag 2 september zijn we op tuinbezoek geweest in de tropische tuin een stukje Azië van Johan Raps en zijn echtgenote. Zelfs in de voortuin staan exotische planten en één van de eerste vragen was ‘bevriezen ze niet?’ Het antwoord was neen tenzij bij min 25 graden. Dan zijn we naar de tuin gegaan en de eerste indruk die ik daar had was WAUW dat staat hier vol met veel verschillende planten en echt veel. Bonsai, bamboe en … De namen kregen we in het Latijn en dat is Chinees voor mij en Chinees versta ik ook niet. Johan werkt al 31 jaar in zijn tuin en heeft trucjes gebruik zoals spiegels op het einde van een padje zodat het lijkt of zijn tuin daar verder gaat. Wat ik daar wel geleerd heb is als je je tuin vol zet met planten maar dan echt vol dan kan er ook geen onkruid groeien en heb je minder werk in je tuin.

 

Johan heeft nog een tweede tuin achter de weide achter zijn tuin van 1 hectare en daar heeft hij een doolhof van gemaakt met exotische planten, zelfs bananenbomen die niet bevriezen en bomen die 2000 jaar oud en 3 tot 400 meter hoog kunnen worden. Zo een boom zuivert zoveel lucht als een heel bos.

Dus wil je een bos in de tuin, zet 1 boom maar dan wel de juiste en je moet dan wel veel geduld hebben. Op het einde van de rondleiding kregen we nog en kop koffie of thee en een stukje cake. We hebben nog een gezellige babbel gehad en het was weer een geslaagde avond. We hebben wat geleerd en het was mooi waarvoor dank.

Meer nieuws

Privacyverklaring Landelijke Gilde Heist.

Getuigenverslag van ons gezinsweekend LG en Ferm in Oisterwijk.

Voorwoord van onze voorzitter