Fietsen in Ferm Landelijk Heist

Wanneer

  • van zondag 1 mei tot woensdag 31 augustus 2022 van 00u00 tot 00u00.
Ergens in Heist - BERGSTRAAT 1, 2220 HEIST-OP-DEN-BERG
Ludieke fietstocht langs versierde fietsen in tuinen.
Met dit nieuw lokaal gezamenlijk initiatief van Ferm en Landelijke Gilde willen we onze verenigingen op een leuke manier in het straatbeeld van Heist brengen. Als fietsende verenigingen promoten wij op een ludieke manier de fiets via een kleurrijke Ferm Landelijke fietsroute in de gemeente. Ook in het kader van de campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’ in de gemeente, lijkt ons dit een mooie aangelegenheid om een wandelparcours langs een aantal tuinen aan te bieden. 
 
De bedoeling is om de hele zomer lang, tussen 1 mei en 31 augustus, zo veel mogelijk versierde fietsen in de voortuin te zien staan in Heist. We doen daarom een warme oproep aan alle leden van Ferm en Landelijke Gilde Heist om een versierde fiets te maken die 4 maanden lang te bewonderen is in je voortuin of aan je voorgevel, zichtbaar vanop de straat. 

Heb je dus nog ergens een oude fiets staan, groot of klein, hoe raar ook of zelfs onderdelen van een kapotte fiets … dan kunnen die gebruikt worden om er een leuke fietsattractie in je voortuin van te maken. Op deze bladzijden vind je een aantal voorbeelden maar iedereen is vrij om zijn eigen creatieve versiering te maken, eenvoudig, kunstig, Ferm of Landelijk. 

Eventueel op internet even zoeken naar ‘versierde fietsen’ of ‘decoratie fietsen’ brengt je al een heel eind op weg om zelf aan de slag te gaan. 

Van de deelnemende tuinen maken we een plan op met een wandelroute en een of meerdere fietsroutes. Bij elke deelnemer zullen we een infobordje komen plaatsen voor de voorbijgangers, met daarop een QR-code voor info en de fietsroute. Mensen kunnen dus eventueel even stilstaan bij je voortuin om je versierde fiets(en) te bewonderen. 
 
Gedurende de hele zomer kan je dan langs die versierde fietsen rijden of wandelen. Je kan ook een waardering geven aan de deelnemers via een stembriefje of een QR-code. 

Op zondag 4 september worden foto’s van de deelnemende fietsen getoond op het gezamenlijke zomerfeest van Ferm en Landelijke Gilde.  
 
Meer info over het verloop van deze activiteit en het plan van de routes langs de deelnemende tuinen vind je in Ons Boekske van april, zodra alle inschrijvingen binnen zijn.  
 
Als je aan dit leuke initiatief wil meedoen, schrijf je dan in voor zondag 27 maart bij  
hugo.saelen@gmail.com of 0473 56 83 06 
 
Wens je meer info, heb je hulp nodig voor je creatie of heb je nog een oude fiets die je ter beschikking wilt stellen zonder zelf deel te nemen, bel dan even naar iemand van de werkgroep: 
 
Mariette De Coux 
mariette.de.coux@telenet.be 
0474 38 24 55 
 
René Lambrechts 
sent.lambrechts@gmail.com 
0499 21 93 69 

Lief Eskens 
lief.eskens@telenet.be 
015 25 05 73 

Hugo Saelen 
hugo.saelen@gmail.com 
0473 56 83 06 

Lutgard Kerkhofs 
lutgardkerkhofs@hotmail.be 
015 23 03 82 

Paul Van Doninck 
Paul.VanDoninck@groupopdebeeck.com 
0474 95 90 09 
 

Praktisch

Vertrek
Ergens in Heist
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Heist-Op-Den-Berg
Meer weten?
Prijs
gratis

Neem deel of vraag meer info

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

0473 56 83 06

Meer activiteiten

  • 01 mei

    6de Toeristische fietszoektocht

  • 16 sep

    Gezinsweekend september 2022